Министер за локална самоуправа ќе биде Арбјан Мазнику потекнува од Врница, областа Голо Брдо

Премиерот и лидер на Социјалистичката партија, Еди Рама, на денешното партиско собрание соопшти за реконструкција на владиниот кабинет, а целосно е сменет и Секретаријатот на партијата.

Рама најави и формирање на министер за локална самоуправа каде прв човек ќе биде Арбјан Мазнику, актуелен заменик градоначалник на Тирана, Македонец чиј татко потекнува од село Врница, областа Голо Брдо.

Ова не му е прва висока функција беше заменик министер во Министерството за образование и спорт и заменик градоначалник на Тирана.

Advertisement