Министерот за правда Бојан Маричиќ во Тирана оствари работна средба со албанската министерка за правда Етилда Ѓонај

Министерот за правда Бојан Маричиќ во Тирана оствари работна средба со албанската министерка за правда Етилда Ѓонај. На состанокот на кој присуствуваше и заменик-министерот за правда Агим Нухиу, се разговараше за продлабочување на соработката меѓу двете земји во областа на правдата. Дополнително се дискутираше и за европските интеграции на двете земји, имајќи предвид дека Македонија и Албанија се во иста позиција кога станува збор за европскиот пат.

И покрај тоа што двете земји се разочарани од неносењето одлука за почеток на преговорите со ЕУ, постои надеж дека за време на словенечкото претседателство работите ќе се променат и дека конечно ќе почнат преговорите. Во меѓувреме ние мораме да ја развиваме регионалната и билатералната соработка. Постои простор за дополнително продлабочување на односите во секторите со кои раководиме, односно правдата, порача Маричиќ. Министерот ја покани својата албанска колешка да дојде во возвратна посета на Скопје.
Advertisement