Муцунски на грчка телевизија: Ние сме Македонци од Македонија и тоа ќе останеме

Меѓународниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски вчера беше гостин на грчката телевизија „Скаи“ каде што изјави дека ние сме Македонци и тоа и ќе останеме во иднина. Тој како гостив во вестите на грчката телевизија вели дека и покрај тоа што е сменето името на државата и на повеќе институции граѓаните знаат дека се Македонци, а државата им се вика Македонија.

Неговата изјава можете да ја погледнете во продолжение: