На границите меѓу Македонија, Албанија и Србија веќе ги нема фитосанитарните и ветеринарските инспекции

Иницијативата Отворен Балкан стартуваше од денеска на границите меѓу Македонија, Албанија и Србија ги нема фитосанитарните и ветеринарските инспекции, затоа што трите земји ги усогласија лабораториските анализи за прехранбените производи. Помеѓу земјите потписнички на Договорот, Македонија, Албанија и Србија се разменети мониторинг планови за безбедност за храната и здравјето на животните.

Advertisement