Нов земјотрес со јачина од 4,3 степени по рихтер во Албанија

Нов земјотрес со епицентар во Јадранско море 37 км од Тирана и 20 км од Мамурас со јачина од 4,3 степени по рихтер на длабочина од 10 километри. Земјотресот е почувствуван и во западна Македонија со послаб интензитет.