Општина Пустец почна со голема еко-акција за чистење на плажите (ФОТО) 

Еко-акцијата се одржи денска во село Зрноско во организација на Општина Пустец, расчистување на плажата во селото Зрноско од страна на администрацијата на Општина Пустец, АДЗМ – Корча, Управата на гранична полиција и Ученици и наставници, како и многу жители на Општина Пустец. Општината ги повикува сите жители на областа на Мала Преспа да се приклучат на иницијативата за почисто Општина Пустец. Плажата Зарошка е подготвена за туристи! Oбласта Преспа е населено со македонско население.