Општина Пустец постави 40 ЛЕД улични светилки во селото Пустец (ФОТО)

Општина Пустец, областа Мала Преспа во соработката со ГИЗ-Албанија, овозможи поставување на 40 лед улични светилки во селото Пустец.

Новите ЛЕД улични светилки се со 70% поголема енергетска ефикасност што значи 70% заштета на потрошувачката за јавно осветлување.

Во Мала Преспа живеат околу 5 700 жители, сите од македонско етничко потекло и со православна христијанска вероисповед.

Advertisement