Општина Пустец во соработка со Проектот за прекуграничен биосферски резерват Преспа ги заврши потпорните sидови во Пустец, Туминец и Горна Горица (ФОТО)

Општина Пустец во соработка со Проектот за прекуграничен биосферски резерват – Преспа, во рамките на брзите мерки фаза 2, ги завршија работите на влезните потпорни sидови на селото Горна Горица, систематизацијата на мостот и потпорниот sид во центарот на селото. Завршени се и потпорниот sид во селото Туминец на влезот од селото и уредувањето на плоштадот во здравствениот дом, потпорниот sид во центарот на селото Пустец, потпорниот sид пред зградата на Општина Пустец.
Advertisement