Почна нај големиот Индустриски саем во Хановер

Фото: Hannover Messe

Почна нај големиот Индустриски саем во Хановер, Германија на кој фирми од целиот свет ќе ги претстават достигнувањата во машинската технологија.

Саемот во Хановер игра централна улога во глобалната економија и овозможува пристап до ресурси кои не се достапни во некои земји. Сепак, тоа носи и предизвици како што се трговскиот дисбаланс и протекционизмот. Саемот во Хановер поттикнува глобален дијалог за овие прашања.

Саемот во Хановер е водечки светски саем за индустриска технологија. Нејзината водечка тема „Да енергизираме за одржлива индустрија“ ги обединува изложувачките компании од машинството и електротехниката, дигиталната индустрија и енергетскиот сектор за да презентираат решенија за иднината на производството и снабдувањето со енергија. Норвешка е земја партнер на Саемот ќе трае од 22 до 26 април 2024 година во Хановер.

Advertisement