Полициска акција „Евро“ уапси три лица за фалсификувани евра во Тирана

 

Во Тирана уапси три лица под обвинение за пуштање во промет на фалсификувани странски валути и за поседување оружје без дозвола. Во полициското соопштение се наведува дека во рамкиа на акцијата наречена „Евро“ се уапсни 35 ­годишен и 19­ годишен жител на Тирана и 27­ годишен жител на Пермет.

Уапсените се осомничени дека околу два месеца во продавнци, бензински пумпи и угостителски објекти во Тирана и Драч плаќале со фалсификувани банктноти во апоени од по 50 евра. При апсењето од нив се одземени десет фалсифкувани банкноти од по 50 евра и помал износ во албански леки, кои се запленети како доказен материјал, заедно со три мобилни телефони, две сим картички и оружје.