Рама размислува за предвремени избори

Лидерката опозициското Социјалистичко движење за интеграција, Моника Куремади, изјави дека Еди Рама размислува за името на новиот премер и оти се подготвува за предвремни парламентарни избори. Господинот Рама се подготвува за предвремени избори и размислува за името на новиот премиер. За нас е важно да ги започнеме преговорите за интеграција, изјави Круемади за новинарите од денешниот протест на опозицијата.

На новинарско прашање околу последниот извештај на амерканскиот Стејт департмент, таа одговoри дека „извештајот само ја потврдил кражбата на гласови во Албанија”.

Извештајот на амерканскот Стејт департмент, како и многу европски канцелари, јасно ставија до знаење дека изборите во 2017 година се купени и деформирани. Во документот многу е јасно е кажано дека борбата против корупцијата не е реализирана. Денес, најдобри сведоци и најголеми жртви се Албанците, а не другите луѓе кои транзитраат низ Албанија, рече Круемади.