Русија: Путин посети болница со заболени од коронавирус и разговараше со нив (ВИДЕО)

 

Рускиот претседател Владимир Путин вчера ја посети болницата во Комунарки, предградие на Москва, во која е сместен најголем број заболени со коронавирусот. Тој облечен во заштитно одело прошета во неколку одделенија, разговараше со еден од пациентите и ја надгледуваше работата на персоналот. Исто така разговараше и со главниот доктор на болницата.

За време на неговата посета, портпаролот Дмитриј Песков и` го дал телефонот на една медицинска сестра за да го снима претседателот Путин. Потоа, побарал од сестрата да го уништи уредот, пренесува „Спутник“.

„Снимајте, немојте да се срамите“, рекол Песков и и` рекол да му ја испрати снимката. Тој објаснил дека во телефонот имало само еден контакт. „Телефонот оставете го кај себе и потоа уништете го“, рекол портпаролот на Кремељ. Како што се наведува, таквите мерки се преземени за да не се дезинфицира телефонот.