Русјаков: Македонското Иселеништво Веднаш да Формира Влада на Република Македонија во Егзил

 

„Триесет и четврти ден од реалната севернонацистичка окупација на Македонија. Го повикувам македонското иселеништво веднаш да направи влада на Република Македонија во егзил.

Ве имаме доволно посветени, способни, успешни и родољуби“. Овој повик на Фејсбук го објави познатиот македонски колумнист и патриот Александар Русјаков.