Шиштеец во областа Гора е дел од проект “100 туристички села”

Селото Шиштеец во областа Гора е дел од владиниот проект “100 туристички села”. Многу важен трансформацијата која ќе ги привлече се повеќе и повеќе туристи. Рама ги повика Македoнците во Мала Преспа да инвестират и да станат дел од проектот, отворајќи куќи за сместување на туристи.

“ Средбата во селото Шиштеец во областа Гора прекрасен област, која штотуку започна процес на трансформација на ова прекрасна област, кој денес служи само како прв значаен знак на она што сакаме да се направи, нашаите амбиција се не само урбанизација планирање или инфраструктурни интервенции “, рече Рама.

Постојниот аеродром во градот Кукс ќе биде целосно трансформиран во аеродром на меѓународни стандарди за ефтини летови. Студијата ја направи странски експерти сите анализи направени според професионални методи за прогнозирање за успехот на бизнис покажуваат дека аеродромот Кукс ќе се движи во просек од 300 000 патници годишно ќе се развие цела област.