Стојков: Во Бугарија последниот реален попис беше во 1956 година

Стојко Стојков од ОМО “Илинден”-Пирин за Канал 5 вели дека не очекуваат промени во бугарската политика и по изборите кај нашиот источен сосед. Стојков вели дека во Бугарија последниот реален попис бил во 1956 година. Очекуваме промена на бугарските позиции кон Македонија, но не и кон Македонците во Бугарија, вели тој и додава „Стравуваме дека ќе бидеме заборавени“/www.kanal5.com.mk

Advertisement