Tag Archives: 2021

Парламентарните избори во Албанија на 25-ти април

Следните парламентарни избори во ќе се одржат на 25 април 2021 година. Датумот со указ го одреди претседателот Илир Мета по консултациите што со политичките партии ги одржа пред два дена. Согласно Уставот на Република Албанија, Изборниот законик, како и по консултациите со политичките партии за одредување на датумот на избори за Собранието на Албанија,го одредувам 25 април(недела) 2021 годна за ...

Read More »