Tag Archives: Maqedonas në Shqipëri

Deputeti i partisë Aleanca e Maqedonasve për Integrim Europiane, Vasil Sterjovski, në seancën e sotme parlamentare kërkoi nga Qeveria vëmëndje më të madhe dhe investime për fshatin Vërnik në Bashkinë e Devollit

I nderuar kryetar i Kuvendit, Të nderuar deputetë, Si deputet i Qakut të Korçës, në emër të partisë Aleanca e Maqedonasve për Integrim Europian, sot dua të shprehë shqetësimin për situatën në fshatin Vërnik. Fshati Vërnik ndodhet në pikën më juglindore të Shqipërisë, në Bashkinë e Devollit në Qarkun e Korçës i populluar me popullsi 100% maqedonase. Si maqedonas, njihen ...

Read More »

Deputeti Sterjovski në Kuvend kërkoi vëmëndje më të madhe për zonën e Gorës

Deputeti i partisë Aleanca e Maqedonasve për Integrim Europiane – AMIE, Vasil Sterjovski, në seancën e sotme parlamentare kërkoi nga Qeveria vëmëndje më të madhe dhe investime për zonën e Gorës në Kukës e cila është zona më e varfër në Shqipëri. Fjalimi i plotë; I nderuar kryetar i Kuvendit, Të nderuar deputetë, Partia Aleanca е Maqedonasve për Integrim Europian, ...

Read More »

Eksluzive: Fjalimi i parë historike nga Vasil Sterjovski në Parlamentin shqiptar

I nderuar kryetar i Kuvendit, Të nderuar deputetë, Unë kam një detyrë historike për t’ju përcjellë përshëndetjet nga Maqedonasit të cilët janë qytetarë luajalë të Republikës së Shqipërisë, sepse ajo është edhe vendlindja jonë. Në Shqipëri kemi lindur, në Shqipëri jetojmë, në Shqipëri punojmë, si qytetarë shqiptarë dhe së bashku do të kujdesemi dhe do ta mbrojmë Republikën e Shqipërisë, ...

Read More »