Tag Archives: Сојузот на Македонците со исламска религија

Сојузот на Македонците со исламска религија  ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница  Сулејман Реџепи

Сојузот на Македонците со исламска религија (СМИР) ја осудува изјавата на поглаварот на Исламската верска заедница, за време на церемонијата на поставувањето на камен темелникот на џамијата во скопското село Арнакија на 14 март годинава, дека Македонците се “див народ без идентитет“, што предизвикува национална, расна и верска омраза, раздор и нетрпеливост и исмејување на Македонскиот народ. СМИР смета дека поглаварите ...

Read More »

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) најостро ја осудува бугарската агресија врз Македонците во областите Гора и Жупа на Косово

Сојузот на Македонците со исламска религија (СМИР) изразува сериозна загриженост поради бугарската инвазија меѓу Македонците во областите Гора и Жупа на Косово и Гора во Албанија, претставувајќи ги како “бугарско малцинство“! СМИР пред меѓународната јавност и властите во Албанија и Косово прокламира дека Бугари во Косово и Албанија, како и во регионите Гора и Жупа, НЕМА! СМИР бара Софија да ...

Read More »