Во Германија над 150 илјади заразени со коронавирусот

Бројот на потврдените случаи на инфекција со короанвирусот во Германија се зголеми за 2.337, на вкупно 150.383 заболени лица, покаживаат најновите податоцио објавени во петокот од страна на референтниот Институт за инфективни болести „Роберт Кох“ (RKI). По три последователни дена забрзан раст на бројот случаи на Covid-19, овие податоци укажуваат на благо забавување на ширењето на заразата во Германија. Во четверокор, именом, бројот за заразените беше зголемен за 2.352 лица. Податоците објавени денеска покажуваат и дека бројот на починатите во Германија пораснал за 227 лица, на вкупно 5.321 пациент.

Advertisement