Во Македонија локални избори на 15 октомври

Во Собранието на Република Македонија вчера беа усвоени измените на Изборниот законик со кои што локалните избори за градоначалници и за советници ќе се одржат на 15 октомври 2017 година. Со измените, продолжен е и мандатот на градоначалниците и на советниците до одржувањето на наредните локални избори.

 

Advertisement