ЕУ додели 66 милиони евра помош за Македонија 

Евроамбасадорот Самуел Жбогар вечерва соопшти дека Европската Унија ќе и помогне на Македонија во борбата против коронавирусот со 66 милиони евра.

„Заедно сме во борбата против овој злобен вирус. Во ова тешко време, ЕУ ќе ја поддржи Македонија со 4 милиони евра за итни потреби, 50 милиони евра за социоекономско опоравување, 9 милиони евра за приватниот сектор, 3 милиони евра директна поддршка за буџетот“,