Федералната Унија на Европските Националности организира Мадиумски Форум за Малциствата во Берлин

Федералната Унија на Европските Националности организира Мадиумски Форум со насловен  “Политика и медиуми за малцинства, информации, мрежа, комуникација” во Берлин. Дел од форумот ќе биде преседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана и уредник на Македонски весник “Илинден” г-дин Никола Ѓурѓај. Медиумскиот форум, ќе се одржува од 1-2 февруари 2018 година во Берлин, на форумот ке дискутират  политичките и медиумските претставници ке дискутираат и размислуваат да најдат решенија заедно. Форумот, има за цел да го комбинира и промовира вмрежувањето на класичните печатени медиуми, како и развојот на онлајн-медиумите на малцинствата или етнички групи во Европа. Новинарите од Германија, Романија, Латвија, Полска, Унгарија, Молдавија, Австрија, Русија, Казахстан, Италија и Хрватска ќе придонесат со своите искуства.