Лидерот Македонското меѓународно движење за човекови права Николов: Политичарите потфрлија за името но ние ќе се бориме

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права (ММДЧП) смета дека македонските политичари кои прифатија преговори за нешто за што не се преговара се најголеми виновници за тоа што Грција ја втурна Македонија во дупка.

Николов е сигурен дека Македонците нема да дозволат затрупување на земјата без борба.

“Ако добро го дефинираш спорот, ќе победиш во него. Од почетокот им го кажував ова на нашите идиотски политичари. И дозволија на Грција таа да го дефинира спорот за нашето име како “дипломатски спор”. Ја втурнаа Македонија во дупка и сакаат да ја затрупаат. Не. ќе се бориме”, вели Николов на Твитер.