Љуљзим Баша изјави дека нема да се регистрираат за избори

На само ден пред изминувањето на рокот за регистрација на париите и коалициите во Централната изборна комисија за јунските парламентарни избори во албанија, лидерот на демократска партија Љуљзим Баша изјави дека нема да се регистрираат за избори. Утре изминува рокот за регистрација, опозицијата нема да се регистрира за избори фасада. Нема и нема да има друго решение освен заминување на премиерот, порача Баша.

Баша исто така како бесмислен го оцени и предлогот на претседателот на ЦИК да се продолжи за 19 дена рокот за регистрација на партиите за учество на изборите, со цел и опозицијата да учествува на изборите на 18 јуни.

Идентичен став дека нема да се регистрира опозицијата за изборите на 18 јуни, без претходно да се исполнат барањата за техника влада и електронско гласање, искажа и претседателот на Републканската партија,