Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) на локалните избори во Албанија ќе застапува самостална

Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) на конвенцијата донесе во Пустец, Мала Преспа одлучи партијата да излезе самостална на локалните избори кои ќе се одржат на 30 јуни 2019 година во Албанија. МАЕИ освен во Општина Пустец со свои листи за советници ќе настапи во повеќе општини во Албанија каде што живее Македонско население. На овје избори Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) ќе биде и единствената партија на Македонците во Албанија. – иформацијата за Македoнски весник “Илинден” ја потврдуват извори од Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ).