Македонскиот амбасадор Данчо Марковски го следи гласањето во Општина Пустец 

Македонскиот амбасадор во Република Албанија, Данчо Марковски, следи процесот на гласање во Општина Пустец областа Мала Преспа која е дел од изборната единица Корча, за парламентарните избори што денска се одржуват во Албанија. Текот на гласањето го следат набљудувачи на ОБСЕ/ОДИХР, на ЕУ и на САД. Македонскиот амбасадор Марковски, посака мирни и демократски избори.

Advertisement