Македонско друштво “Илинден”-Тирана го подржава „Единствена горанска партија“ на парламентарните избори во Косово

Македонско друштво “Илинден”-Тирана го подржава „Единствена горанска партија“ на парламентарните избори, во Косово што ќе се одржат на 6 октомври 2019 година. „Единствена горанска партија“ настапува со своја кандидатска листа, ја имате таа мозност и среќата да гласате за партијата која се залага за вашите права и се бори да се зачува корени, јазикот и индентитет, и посакуваме успеси на „Единствена горанска партија“ и лидерот на партијата Адем Хоџа за сите напори што ги прави за областа Гора. Македонско друштво “Илинден”-Тирана ги повикува сите жители на областа Гора независно од политичката припадност, да излезат масовно и да гласат за „Единствена горанска партија“ на престојните парламентарни избори за да добијат свој пратеници. – стои во соопштенито на Македонско друштво “Илинден”-Тирана.