Македонско друштво „Илинден“-Тирана му го чеситаше изборот за пратеник на Адем Хоџа од „Единствена горанска партија“ 

Претседателот на Македонското друштво „Илинден“-Тирана, Никола Ѓурѓај, упати честитка до лидерот на „Единствена горанска партија“,Адем Хоџа,за неговиот избор за пратеник во новиот косовски законодавен дом.

Дозволете ми во мое лично име и во име на Македонското друштво “Илинден”-Тирана, и името на Македонското национално малциство во Албанија. Ви честитам изборот за пратеник во Косовското Собрание. Имате огромна поддршка од Македонското друштво “Илинден”-Тирана, затоа што напредокот и благодетта на областа Гора претставува поттик за истрајност во напорите за негување и промоција на национален, јазичен, културен и духовен идентитет на Македонците од Гора во Репблика Косово.

Ви посакувам голем успех, и убави дела, честа и достоинственоста да те следат и да се постојано со вас. Ви ги упатам изразите на моето највисоко почитување. – стои во честитката потпишано од Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана Претседател Никола Ѓурѓај