Николов: Димитров ти се продаде на Грците а јас се борам за Македонија

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права со порака до министерот Никола Димитров кој изјавил дека македонскиот јазик во Македонија не е ист со тој што го зборат Македонците во Грција.

“Антимакедонецот Никола Димитров повторно ги предаде Македонците од Егејска Македонија. Никола, бидејќи се криеш од мене, еве што имам да ти кажам. Има само еден вид Македонци – етнички Македонци. Твоите корени се во Егејот, како и моите. Ти се продаде на Грците. Јас се борам, му напиша Николов на Димитров кој се уште молчи откако грчката колешка откри дека Македонија се откажува од македонскиот јазик во Грција.