Последна недела од изборната кампања во Албанија

Почна последната недела од изборната кампања која е напната и со серија инциденти, со обвиненија од сите страни за купување на гласови, влегла во завршна фаза а проценките се дека е можно во недела 25 јуни никој да не биде победник бидејќи нема да има доволно за формирање на мнозинство во парламентот.

Доколку се спроведе мирни и доверливи избори, суштински да се намали шверцот на наркотици и да започне процесот на ветинг, тоа ќе и даде поттик на економијата преку инвестиции и би докажало дека Албанија е подготвена за другиот чекор во процесот на зачленување во ЕУ.

На овје парламентарни избори што ќе се одржат на 18 јуни, Македонска алијанса за европска интеграција – МАЕИ настапува во коалиција со Движењето за социјалистичка интеграција, на чија листа за ИЕ Корча е Васил Стерјовски, генерален секретар на МАЕИ.