Пожар во околина на село Студено областа Голо Брдо

Сомнително пожар го зафати шумата попладнево во околина на село Студено областа Голо Брдо. Оган почна околу 1 часот полноќ. Причините уште не се познати, жителите вложуват напорни да го изгаснат, огништето продолжува да биде активна, иако не со истиот интензитет. Македонците од село Студено областа Голо Брдо барат да се зголеми внимателност од страна на администрацијата на Националниот парк Шербеник – Јабланица за да се спречи секој обид за подметнување пожар.

Advertisement