Пустец во областа Мала Преспа е дел од проект “100 туристички села” (ВИДЕО)

Селото Пустец во областа Мала Преспа е дел од владиниот проект “100 туристички села”. Многу важен трансформацијата која ќе ги привлече се повеќе и повеќе туристи. Рама ги повика Македoнците во Мала Преспа да инвестират и да станат дел од проектот, отворајќи куќи за сместување на туристи.

“Ние се развие тука средбата во прекрасен област, која штотуку започна процес на трансформација со центарот, кој денес служи само како прв значаен знак на она што сакаме да се направи, нашаите амбиција се не само урбанизација планирање или инфраструктурни интервенции “, рече Рама.