Реформите се клучот за евроинтеграциите на Албанија

 

За време на посетата на Албанија, италијанскиот министер за надворешни работи Анџелино Алфано наведе дека нејзината земја ќе продолжи да ја подржува Албанија за време на европската интеграција, оценувајќи дека напорите на албанската влада мора да продолжи со спроведувањето на реформите.

Министер за надворешни работи на Репблика Албанија Дитмир Бушати посочи дека “правосудната реформа е клуч за отворање на преговорите за пристапување кон ЕУ”. “ Гласавме за измени во Уставот и правосудната реформа ќе продолжат нема враќање назад”, додаде Бушати.

Advertisement