Рускиот претседател Владимир Путин: Писменоста во Русија дојде токму од македонската земја (ФОТО)

24 мај  во Руска Федерација е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од македонската земја. Сакам да ве поздравам со оваа награда “, му рече Путин на Иванов на средба во Москва. Освен што оваа порака ја слушнавме преку медиумите, за неа соошти и официјланиот сајт на шефот на Руската Федерација. Путин на Иванов  му рекол вие дојдовте во Русија во необичен ден и по необичен повод – за доделувањето на наградата на Фондацијата ” За единство на православните народи “. Ова е веста од официјалниот сајт на Путин.  На овие зборови Иванов одговори дека „денеска се слави споменот на сесловенските просветители  Св. Кирил и Методиј, кои се наши духовни учители“