Tag Archives: Федералната унија на европски националности (ФУЕН)

Лорант Винцзе: Треба да му го покажеме на светот не само нашето богатство, туку и проблемите што ги имаат малциствата во европа

  За малцинствата е важно не само да го покажат своето културно наследство, туку и отворено да разговараат за проблемите со кои се соочуваат – рече претседателот на Федералната унија на европски националности (ФУЕН) Лорент Винцзе во отворањето на меѓукултурниот фестивал “Проетница” во Сегесвар, Романија. За време на своето постоење, фестивалот, има 17 издание еволуираше од популарен танчерски фестивал во форум ...

Read More »