Tag Archives: Русија

Владата на Република Македонија го продолжи безвизниот режим за државјани на Русија

  Владата на Република Македонија го продолжи безвизниот режим за државјани на Русија за уште една година до 15 март 2018 година. Граѓаните на Русија за влез на територијата на Македонија е доволно да имаат пасош и осигурување“, се вели во соопштението објавено на веб-сајтот на амбасадата на Руска Федерација во република Македонија. Овој режим важи само за кратки патувања ...

Read More »

Шефот на руските тајни служби предупредува: Странски шпиони го напаѓаат Русија

Странските разузнавачки служби ги засилиле обидите да ја дестабилизираат Русија. Тоа е пораката од вчерашниот состанок на Советот за безбедност на Руската Федерација. “Деструктивните активности на странските специјални служби, чија цел е дестабилизација на Русија и политичката, но и општествената ситуација во земјата, се драстично засилени”, порачал Николај Патрушев, секретар на Советот за безбедност на Руската Федерација.

Read More »