Градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски на митинг на Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ) во Тирана

На покана на претседателот на Република Албанија и екс лидер на Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ), градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски учествуваше на централниот митинг на Социјалистичкото движење за интеграција, придружен од претседателот на Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) и градоначалникот на општина Пустец, Едмонд Темелко. Според политичките анкети (ЛСИ) ќе биде главен фактор за формирање на идна албанска влада. Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) застапува во куалиција со Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ). На митинг имаше подржувачи Македонци членови на Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ).