Tag Archives: Јорго Огненовски

Интервју со г-дин Јорго Огненовски, претседател на политичката партија Демократи

Македонски весник “Илинден“: Г-дине Огненовски, пред сѐ, ви честитам на успешно завршениот процес на пререгистрација на партијата ДЕМОКРАТИ. Сега, кога и официјално имате уште четири години пред вас, ќе нѝ откриете ли што се плановите за следниот период на партијата ДЕМОКРАТИ? Г-дин Јорго Огненовски: Ви благодарам. Да, точно така. Имавме законска обврска да го продолжиме работењето на политичката партија ДЕМОКРАТИ, кое успешно ...

Read More »

Божикно интервју со г-дин Јорго Огненовски, претседател на политичката партија Демократи

Македонски весник “Илинден“: Господине Огненовски, во неодамнешната реакција до македонските медиуми и јавноста, кое го добивме и ние, покренавте многу прашања. За почеток, може ли да нѝ кажете зошто сметате дека „…екологијата во Македонија е мислена именка“? Јорго Огненовски: Политичката партија ДЕМОКРАТИ постои од 2018 година и до сега има објавувано, реагирано и негодувано на бројни состојби низ државава во однос на ...

Read More »

Интервју на Јорго Огненовски претседател на политичката партија Демократи за Македонскиот весник „Илинден“

Македонски весник „Илинден“: Господине  Огненовски, претходниве години разговаравме на актуелни теми за тоа време. Но, кога денес ги читаме вашите тогашни интервјуа гледаме дека многу од нештата за кои сте говореле тогаш се еднакво актуелни и денес. Дали тоа значи дека состојбите во Македонија не се поместени на подобро од пред година-две? Г-дин Јорго Огненовски: Со жалење ќе констатирам дека состојбите ...

Read More »

Интервју со Јорго Огненовски претседател на партијата ДЕМОКРАТИ за избори промени една изборна единица со отворени кандидатски листи за пратеници

Господине Огненовски зошто сметате дека е потребно промена на сегашниот изборен модел, а за кое нешто од основање на политичката партија ДЕМОКРАТИ до денес гласно говорите и се залагате? ДЕМОКРАТИ како политичка партија се основаа и се силно мотивирани за многу промени, бидејќи евидентно е дека од осамостојувањето на Македонија, сите политички партии кои ја практицираа власта, водеа погубни политики ...

Read More »

Ексклузивно интервју за весникот “Илинден”: г-дин Јорго Огненовски претседател на политичката партија „Демократи“

    Македонски весник “Илинден”: Пред се, би сакала да ви го честитам формирањето на политичката партија „Демократи“ и вашиот избор за нејзин претседател. Г-дине Огненовски, зошто се одлучивте за формирање на нова политичка партија во Република Македонија, и зошто токму сега? Јорго Огненовски: Се заблагодарувам за честитките. Одговорот на прашањето зошто се решивме да основаме нова политичка парија во Република Македонија ...

Read More »