Tag Archives: подршка

СМК ја поддржува медиумската кампања на Македонското друштво “Илинден“-Тирана, насловена Главата горе – изјасни се дека си Македонец

Македонско друштво “Илинден“-Тирана започна медиумска кампања насловена “Главата горе – изјасни се дека си Македонец“, заради подигање на свеста кај Македонците во Албанија да се изјаснат тоа што се: Македонци, само Македонци и ништо друго освен Македонци! Не има насекаде низ Албанија. Главно сме концентирани во областите Мала Преспа, Гора и Голо Брдо, но со по неколку десетина илјади не’ ...

Read More »

Националниот Комитет на МААК му дава целосна и безрезервна поддршка на претседателот на Република Македонија

Националниот Комитет на МААК му дава целосна и безрезервна поддршка на претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорѓе Иванов. Сметаме дека неговиот став е единствениот исправен и го охрабруваме да истрае без разлика на сите притисоци и закани. Истовремено, ги повикуваме организаторите и учесниците на сите протести и митинзи ширум Македонија и низ целиот свет, да ја насочат енергијата кон целосна ...

Read More »

Македонците од Италија дават целосна подршка за Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов

  Македонците од Италија дават целосна подршка за Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов вие сте последниот бастион кој може легално да го спречи ова предавство на цела една нација, на нашето милениумско опстојување. Сега како никојпат досега сме загрижени за нашата судбина. Многу се срамиме од она што ни се случува, понижени и омаловажени од таканаречените премиер и неговите ...

Read More »

Марјана Петир против промената на името: Македонците имаат свое име (ВИДЕО)

  Пратеничката во Европскиот Парламент, Марјана Петир, преку видео обраќање, истакна дека Еу сака Македонија да биде дел од семејството. Македонија и македонскиот народ не се сами и имаат пријатели овде во Европскиот Парламент. Македонија со години трпи бројни неправедности, една по друга, кои ја оставаа вратата на ЕУ затворена за неа. Сметав тогаш, а и сега дека ЕУ се ...

Read More »

Македонско друштво „Илинден”-Тирана искажува подршка за Македонска алијанса за европска интеграција за престојните парламентарни избор во Алабнија

  Македонско друштво “Илинден”-Тирана и Mакедонско друштво “Илинден” Огранок Голо Брдо го подржава Македонска алијанса за европска интеграција – МАЕИ  на парламентарните избори, во Албанија што ќе се одржат на 25.06.2017 година. Македонска алијанса за европска интеграција – МАЕИ настапува во коалиција со Социјалистичко движење за интеграција – ЛСИ. Според договорот за коалицирање помеѓу МАЕИ и ЛСИ, кандидат на листата ...

Read More »

Министерството за надворешни работи на Турција чувствува загриженост од политичката криза во Македонија

  Турското министерство за надворешни работи соопшти дека чувствува загриженост од политичката криза во Република Македонија. Во писменото соопштение издадено од Министерството за надворешни работи на Турција се истакнува дека во Република Турција веќе извесен период се чувствува загриженост поради долгата криза која продолжува во Македонија, со која Република Турција негува добри и пријателски односи уште од времето на нејзиното ...

Read More »